Vijf woonkamer inrichting ideeën

Je wilt natuurlijk direct aan de slag om je woonkamer in jouw eigen stijl een frisse inrichting te geven. Hieronder heb ik vijf woonkamer inrichting ideeën beschreven die je direct kunt toepassen.

Maak ruimte vrij

Er zijn nog steeds veel woonkamers waar je weinig van de ruimte ziet. Haal eens drie dingen weg uit je woonkamer en kijk eens hoeveel ruimte je hebt. Een stuk ruimte zien in je huis doet het altijd goed.

Kussen voor een relaxte uitstraling

Kussens zijn in alle kleuren, stoffen en maten verkrijgbaar en je zou ook zelf kussen kunnen maken. Kussens kun je op banken en stoelen leggen, maar een mooi kussen kun je ook op een salontafeltje zetten.

Lamp of kroonluchter

Een plafond is en blijft een deel van je huis, ook hier kun je leuke dingen mee doen. Je zou een mooie lamp of kroonluchter bij je interieur kunnen uitzoeken om aan het plafond te hangen.

Zie je de vloer?

In de eerste tip vertelde ik je al dat je ruimte vrij moet houden, hierdoor zie je natuurlijk ook de vloer. Om een ruimtelijk en opgeruimd effect in je woonkamer te krijgen, moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk van de vloer ziet. Haal bijvoorbeeld eens een kleed weg en zie wat voor opgeruimd effect jouw woonkamer nu heeft.

Bloemen doen het altijd goed

Bloemen zijn mooi om te zien en passen dus prima in de inrichting van je woonkamer. Ga bij een bloemenzaak langs en kijk wat voor bloemen er goed bij de inrichting van je woonkamer passen.

Het voordeel en ook wel nadeel van bloemen is dat ze er uiteindelijk mee ophouden. Het voordeel is dat je zo perfect met de seizoenen mee kunt gaan en het nadeel ken is natuurlijk dat bloemen vergaan.