Kleuradvies woonkamer

Dkleurpalete kleuren van je woonkamer zijn ontzettend belangrijk! Kleuren creëren de stemming en het geeft de persoonlijke stijl goed weer.

Veel huizen waren een aantal jaar geleden nog wit of hadden een andere neutrale kleur. Ben je op zoek naar andere kleuren, zoals geel, donkerrood of blauw?

Op de website www.colourlovers.com kun je ontzettend veel goede ideeën op doen als het om kleuren gaat. Ik weet zeker dat je hier een leuke kleur kunt vinden die perfect bij jouw stijl en woonkamer past.

Kleuradvies die bij jouw stijl past

Laten we het eens even niet over trends hebben, dit zal je helpen om de kleur te vinden die echt bij jouw persoonlijkheid past.

Kleuren beelden onze gevoelens uit en kunnen zelfs onze stemming veranderen. Mensen die vaak de deur uit gaan worden vrolijk van duidelijk aanwezige kleuren, terwijl verlegen mensen meer houden van rustgevende kleuren.

Kleuren kunnen je in principe in drie groepen verdelen:
– Kleuren die voor harmonie en balans zorgen
– Kleuren die voor een relaxte sfeer zorgen
– Kleuren die je kunnen oppeppen

Om maar een paar voorbeelden te noemen: Licht blauw is rustgevend, paars staat voor kracht en groen voor natuur. Dezelfde tinten grijs en zwart zijn ingetogen kleuren, terwijl geel vrolijkheid brengt. De kleur rood staat zoals je misschien al verwacht voor romantiek.

De juiste kleuren gevonden

Als je een specifieke kleur hebt uitgekozen en die gebruikt in combinatie met een steunkleur, kun je een mooie woonkamer maken die uitnodigend en comfortabel is.

Probeer niet meer dan twee kleuren te gebruiken in een kamer. Gebruik alleen een hoofdkleur en een steunkleur.

Zomaar een idee

Wat bij sommige mensen in de smaak valt (misschien ook bij jou), is om één kleur op drie muren te verven en de andere kleur op de overgebleven muur te verven. Dit noemen ze ook wel een accentmuur. Je moet als accentmuur niet de muur tegen het licht in kiezen, dit maakt de kleur donkerder. Steunkleuren zijn altijd lichter.