Vectorworks

VectorworksVectorWorks is een tekenprogramma dat is ontwikkeld door Nemetschek North America (NNA).

Vectorworks wordt door binnenhuisarchitecten voornamelijk gebruikt voor het tekenen, ontwerpen, presenteren en modelleren in 2D en 3D.

Binnenhuisarchitect opleiding en Vectorworks

[adsense]Indien je start met een opleiding tot binnenhuisarchitect is de kans aanwezig dat je leert werken met Vectorworks.

De opleiding Interieurarchitectuur op ArtEZ hogeschool voor de kunsten en de cursussen met betrekking tot binnenhuisarchitect van de LOI maken bijvoorbeeld gebruik van Vectorworks.

Wat kun je doen met Vectorworks

Met Vectorworks is het mogelijk om lijnen, bogen en cirkels te schetsen en deze aan te vullen met muren, ramen, meubelen, trappen, en nog veel meer. Je kunt dus echte elementen maken.

Elke vorm die je maakt kan gevuld worden met kleuren, lijnarceringen of afbeeldingen. De transparantie van de kleuren kun je per object bepalen.

Dankzij de ingebouwde database en het geïntegreerde rekenblad kunnen materiaallijsten worden afgeleid en prijzen eenvoudig worden berekend.

2D-tekeningen en 3D-modellen

Alle objecten zijn vrij eenvoudig te bewerken en bevatten automatisch 2D- en 3D-aanzichten. Het is mogelijk om 3D-modellen van 2D-tekeningen te maken en om van 2D-tekingen 3D-modellen te maken.

Vectorworks Module: Architectuur en Interieur

Je kunt Vectorworks uitbreiden met verschillende modules. Met de module Architectuur en Interieur wordt het instapmodel uitgebreid op vier verschillende gebieden: extra gereedschappen, notitiebeheer, projectmanagement en tekenorganisatie.

Er zijn specifieke gereedschappen voor interieurontwerpers, een uitgebreide bibliotheek vol met meubels, personages, materialen, en meer.