Google SketchUp

Google SketchUp

Google SketchUp is een gratis 3D tekenprogramma dat steeds vaker gebruikt wordt door binnenhuisarchitecten.

Wil je jouw interieur tot in de puntjes ontwerpen dan is Google SketchUp het programma dat je moet gebruiken.

Je kunt met dit tekenprogramma echt alles maken, van een tafelpoot tot een complete stad, verzin het en het is mogelijk.

Gratis Versie van Google SketchUp

Met de gratis versie van Google SketchUp kun je volledige woningen tot decoratievoorwerpen ontwerpen vanachter je computer. Ook kun je de ontwerpen toevoegen aan de online bibliotheek waardoor de keuze aan meubelen, gebouwen en decoratie eindeloos is.

Google SketchUp instructievideo’s

Google SketchUp is een vrij uitgebreid programma, maar het heeft dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Ondanks dat dit programma vrij uitgebreid is kun je het wel snel onder de knie krijgen.

Nadat je het programma gedownload en geïnstalleerd hebt, kun je direct aan de slag dankzij de vele gratis instructievideo’s die beschikbaar zijn gemaakt door Google.

Google SketchUp Pro

Naast de gratis versie is er ook een professionele versie genaamd Google SketchUp Pro. Google SketchUp Pro is speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruikers die extra functionaliteiten wensen te gebruiken zoals:
LayOut
Met de optie LayOut kun je jouw gemaakte model op een professionele manier presenteren met o.a. kaders, bedrijfsstempel, teksten en maten.
StyleBuilder
Met stylebuilder kun je jouw eigen SketchUp lijnen en –stijl creëren.
Dynamic Components
Met Dynamic Components kun je dynamische componenten met parametrische
eigenschappen creëren.
Genereer rapporten
Je kunt rapporten generen in tabelvorm betreffende jouw SketchUp model.
Exportfuncties
Je kunt gebruik maken van alle exportfuncties die nodig zijn om tekeningen te exporteren naar formaten zoals DWG/DXF, EPX, PDF, JPG etc.

Google SketchUp downloaden

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast en benieuwd geworden wat Google SketchUp voor jou kan betekenen? Je kunt de gratis versie van Google SketchUp downloaden vanaf de website sketchup.google.com.