Cursus Binnenhuisarchitectuur

Als je graag meer wilt leren over interieurstyling, verlichtingstechnieken, inrichten en het ontwerpen van interieur, dan kun je de cursus binnenhuisarchitectuur bij de LOI volgen.

Het voordeel van de cursus binnenhuisarchitectuur is dat het minder tijdrovend is dan de fulltime opleiding, je geen specifieke vooropleiding nodig hebt en het een thuisstudie is. Je kunt dus studeren in je eigen tempo en omgeving. De aanbevolen studieduur is 12 maanden.

De cursus is erg praktijkgericht om je creativiteit en vaardigheden goed te kunnen ontwikkelen. Je leert wat er allemaal bij het vak binnenhuisarchitectuur komt kijken en je ontwikkeld je tekenvaardigheid, technische inzicht en ontwerpkennis.

De cursus binnenhuisarchitectuur is een goed alternatief voor de fulltime opleiding. Je leert alle basiselementen zoals materialenkennis, ontwerpen schetsen, interieurgeschiedenis, afwerking van wanden en vloeren en nog veel meer.

Hoe werkt de cursus binnenhuisarchitectuur precies?

De cursus is een thuisstudie, je kunt dus thuis aan de slag gaan met het lesmateriaal wat je opgestuurd krijgt. Je kunt in je eigen tempo de leerstof doornemen en de opdrachten uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is een internetaansluiting en een tekstverwerkingsprogramma dat bestanden in Word-formaat kan opslaan.

De opdrachten die je hebt gemaakt stuur je via de LOI campus op naar je docent en hij of zij geeft dan feedback over hoe je de opdracht hebt uitgevoerd. Wanneer je vragen hebt kun je deze natuurlijk ook gewoon aan je docent stellen, je docent helpt je graag.

Ondanks dat dit een thuisstudie is worden er wel drie mondelinge lesdagen georganiseerd. Tijdens deze lesdagen krijg je leerzaam kleurenworkshop en krijgen tekenen en de diverse materialen en technieken de aandacht.

Met de i-coach van heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen studieplanning te maken. Je krijgt daarna van de i-coach een sms of e-mail wanneer je iets moet doen volgens je eigen studieplanning.

Tot slot is het ook nog mogelijk om een examen binnenhuisarchitectuur te doen om de cursus succesvol af te ronden. Het examen binnenhuisarchitectuur wordt twee keer per jaar afgenomen door de Centrale Examencommissie van de LOI.

Weet je al genoeg? Klik hier om direct te beginnen of om een gratis studiegids aan te vragen.

Wat leer je in de cursus binnenhuisarchitectuur

De cursus binnenhuisarchitectuur is erg praktijkgericht, je gaat dus voornamelijk zelf aan de slag met de praktijkopdrachten die je krijgt. De lesstof van deze cursus is in vijf delen verdeeld, namelijk: De binnenkomst, de huiskamer, de bovenverdieping, de benedenverdieping en het complete huis.

In deze delen leer je alles over interieurontwerpen, interieurstyling, materialen, interieurtekenen en presteren, bouwkunde en techniek, trappen, afwerking van wanden en vloeren, schilderwerken, interieurgeschiedenis en digitaal interieurtekenen indien je ook voor dit onderdeel gekozen hebt.

Je krijgt dus met alle aspecten te maken waar een binnenhuisarchitect kennis van nodig heeft.

Je krijgt het volgende thuisgestuurd

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal met daarin veel tekeningen en illustraties in kleur dat je zo vaak kunt bekijken als je wilt. Tevens krijg je ook opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen.

Om alle opdrachten uit de cursus uit te voeren krijg je een complete tekenset (liniaal, (kleur)potloden, tekenpennen, houtskool, etc.) en een blok professioneel tekenpapier.

Indien je hebt gekozen voor de cursus binnenhuisarchitectuur inclusief digitaal interieurtekenen krijg je ook nog een gratis tweejarige licentie van de educatieve versie van VectorWorks©.

Wat kun je na de cursus?

Nadat je de cursus binnenhuisarchitectuur succesvol hebt afgerond weet je alles over stijlen, materialen, bouwkunde, ontwerpen, en nog veel meer. Je bent dan ook perfect in staat om:

  • Interieur te ontwerpen;
  • Mensen professioneel advies te geven op interieurgebied;
  • Rekening houden met budget en eisen van opdrachtgever;
  • Beoordeling te maken of er bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden.

Je kunt na de cursus dus gewoon gaan vaker als interieurontwerper, binnenhuisontwerpen of designer. Je mag jezelf alleen geen binnenhuisarchitect of interieurarchitect noemen, deze titels zijn wettelijk beschermd door de Wet op de architecten titel. Hiervoor moet je ingeschreven staan in het architectenregister. Meer informatie over de titel binnenhuisarchitect.

Starten met de binnenhuisarchitectuur cursus

Heb je na het lezen van dit verhaal zin om te starten met de cursus binnenhuisarchitectuur? Dit is mogelijk, je kunt binnen enkele dagen het eerste lespakket al in huis hebben.

Het mooie van de LOI is dat je 7 dagen vrijblijvend de cursus op proef kunt bekijken. Zie je de cursus toch niet zitten, dan kun je zonder enige verplichtingen de cursus binnen 7 werkdagen retourneren.

Klik hier om direct te beginnen of om een gratis studiegids of proefles aan te vragen.