Salaris binnenhuisarchitect

Voordat je aan de binnenhuisarchitect opleiding begint, kan het zijn dat je graag wilt weten hoeveel salaris je kunt verdienen.

Het ligt er aan of je in loondienst bent bij een bedrijf of dat je een eigen bedrijfje voor jezelf begint.

Als je een eigen bedrijf begint is het afhankelijk van de te leveren diensten kan een binnenhuisarchitect verschillende tarieven aanbieding.

Dit kan variëren als het om kleine of grote opdrachten gaat. De meest voorkomende tarieven gebeuren op basis van uurloon, vast bedrag, prijs per vierkante meter, commissie of een combinatie hiervan.

Kleine opdrachten

Bij kleine interieur opdrachten zoals advies geven over kleuren, verlichting en decoratie, interieurontwerpen en meubels ontwerpen zullen de tarieven voornamelijk gebaseerd zijn op basis van uurloon, een vaste prijs of prijs per vierkante meter. Eventueel kun je een rijvergoeding of printkosten ook nog apart factureren.

Grote opdrachten

Bij grote interieur opdrachten waar je voor moet ontwerpen tot en met het interieur compleet opleveren wordt het salaris voornamelijk berekend met een commissie percentage.

Hoeveel je verdiend is geheel afhankelijk van je bekendheid, beschikbare budget en de moeilijkheidsgraad van de opdracht. Het commissiepercentage schommelt tussen de 10 en 15%.

Binnenhuisarchitect In loondienst

Het salaris van een binnenhuisarchitect in loondienst ligt ongeveer tussen € 2250,- en € 2900,-. De bedragen zijn gemiddelde salarisindicaties. Start- en doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van jouw toekomstige werkgever of de afspraken in de CAO.