Jan Des Bouvrie Hogescholen

Nederlands bekendste interieurontwerper heeft sinds een aantal jaar, 2 Jan Des Bouvrie hoge scholen voor de interieur- en modebranche geopend. Het gaat om de Jan des Bouvrie College MBO (onderdeel van het ROC) en de Jan des Bouvrie Academie HBO (onderdeel van Saxion Next).

Op beide scholen krijg je les waarmee je uiteindelijk binnenhuisarchitect kunt worden. Je kunt het dus eigenlijk ook zien als een binnenhuisarchitect opleiding.

Jan des Bouvrie College MBO

[adsense]Op de Jan Des Bouvrie College kun je een eerste opstapje maken naar het beroep binnenhuisarchitect. Je krijgt les in vakken als interieur, styling en ontwerpen. Je krijgt dus les in alle richtingen die je op weg kunnen helpen om binnenhuisarchitect te worden.

Als je de opleiding interieuradviseur succesvol hebt afgerond, kun je doorstuderen aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer of je kunt beginnen aan een HBO binnenhuisarchitect opleiding op een andere school.

Jan des Bouvrie Academie HBO

Op de Jan des Bouvrie Academie kun je de opleiding Interior Design & Styling volgen. De opleiding sluit perfect aan op de MBO opleiding interieuradviseur.

Je gaat met deze opleiding in vier jaar tijd ontzettend veel leren en elk jaar heeft zo haar eigen thema. In het eerste jaar krijg je bijvoorbeeld les over schetsen en bouwen, materialisatie, kunst en cultuur en ontwerpen.

In het tweede en derde jaar krijg je les over dingen als ontwerpen en styling, wat voor invloed heeft licht, hoe kun je het best advies geven, hoe onderzoek je openbare ruimtes en je leert natuurlijk ook om jezelf te presenteren.

In het vierde (laatste) jaar ga je stage lopen en ontdek je nog meer over het adviseren. Als je alle modules succesvol hebt afgerond kun je aan je afstudeeropdracht beginnen. Je afstudeeropdracht is een groot project waar je alles van jezelf in kwijt kunt en je kunt laten dat je aan het werk kan als een echte professional.