Binnenhuisarchitect opleiding mbo

De mogelijkheden om binnenhuisarchitect te worden via een mbo-opleiding zijn vrij onbekend.

Ook al heb je voor de officiële binnenhuisarchitect titel een hbo-diploma nodig, er zijn genoeg mbo-opleidingen die met binnenhuisarchitectuur te maken hebben.

Nadat je een mbo-diploma niveau 4 hebt behaald kun je doorstromen naar een binnenhuisarchitect opleiding op hbo niveau.

In deze categorie staan artikelen van 3 opleidingen waaruit je kunt kiezen op het mbo. Op al deze opleidingen leer je diverse dingen die je moet beheersen als binnenhuisarchitect.

Denk hierbij aan dingen als de juiste technische kennis, hoe je schetsen en ontwerpen kunt maken en kleurencombinaties.

Binnenhuisarchitectuur

De binnenhuisarchitectuur opleiding mbo is een opleiding die je kunt volgen op op het ROC ID College te Gouda, ROC Leiden en MBO Utrecht.

De benaming voor deze opleiding is op ROC ID College “Bouwkunde met binnenhuisarchitectuur” en op ROC Leiden en MBO Utrecht “Vormgeving, Design & Architectuur“.

Je volgt deze opleiding van het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur (IVB) naast de opleiding Middenkader Bouwkunde. Lees verder..

Interieuradviseur

Tijdens de mbo-opleiding interieuradviseur leer je alles over het geven van een totaaladvies voor de inrichting van diverse ruimtes in woningen, kantoren, winkels of restaurants.

Je doet veel ervaring op met materialen, meubels en woonaccessoires, geïnspireerd op de nieuwste trends en je leert tekenen met de hand en de computer.

Als interieuradviseur heb je een veelzijdig beroep, waarin je je creativiteit en je organisatorische vaardigheden kunt combineren. Je denkt mee met klanten, adviseert en houdt rekening met hun verschillende wensen en budgets. Je werkt in de sector detailhandel, met uiteenlopende winkelformules.  Lees verder..

Design en Styling

De Design en Styling opleiding mbo is een opleiding die op mbo niveau 3 en 4 te volgen is in zowel de BOL als BBL variant.

Deze officiële opleidingsnaam voor deze opleiding is eigenlijk Natuur en vormgeving, maar de opleiding staat op diverse scholen beter bekend als Design en Styling.

Wanneer je graag creatief bezig bent, lef durft te tonen door dingen anders te doen dan anderen, dan moet je zeker overwegen de opleiding Design en Styling te gaan volgen. Lees verder..